Chanty

Ingredience:

Postup přípravy:

Mléko s cukrem přivedeme do varu, vypneme sporák (plotnu, stáhneme teplotu). Tuk i margarín nakrájíme a necháme rozpustit v mléku. Zahřejeme na 80°C. Část mléka přelijeme ke žloutkům, zamícháme a pak vlijeme zpět do hrnce s mlékem. Tyčovým (nožovým) mixérem mícháme 7 min. Necháme zchladnout při pokojové teplotě a pak dáme vychladit do chladničky. Po 24 hodinách vyšleháme jako klasickou smetanu.

Tip: Pokud přidáme čokoládu a kakao, můžeme si stejným způsobem uvařit Pařížský krém.

Pařížský krém

Ingredience:

Postup přípravy:

Mléko s cukrem, kakaem a čokoládou přivedeme do varu, vypneme sporák (plotnu, stáhneme teplotu). Tuk i margarín nakrájíme a necháme rozpustit v mléku. Zahřejeme na 80°C. Část mléka přelijeme ke žloutkům, zamícháme a pak vlijeme zpět do hrnce s mlékem. Tyčovým (nožovým) mixérem mícháme 7 min. Necháme zchladnout při pokojové teplotě a pak dáme vychladit do chladničky. Po 24 hodinách vyšleháme jako klasickou smetanu.

Copyright © 2018 Vandemoortele Česká republika, o.z.
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Další informaceBeru na vědomí