Panini s krevetami a avokádovým krémem

Ingredience:350x350L91C_49061_Panini_Grillstreifen_Avocado_Creme.jpg

  • Panini Grigliato (49061)................... 80g
  • Rostlinný tuk Risso Longlife (409598) 10g
  • Syrové krevety bez krunýře............... 35g
  • Zralé avokádo................................. 70g
  • Rajčata (44729)...............................20g
  • Cibule (44764)..............................    4g
  • Mořská sůl...................................  0,5g
  • Pepř, hrubě mletý.......................... 0,5g
  • Trocha citronové šťávy.....................  1g

Postup přípravy:

Panini nechte cca 10 minut při pokojové teplotě rozmrazit. Krevety opláchněte a osušte. Poté je osolte, opepřete a opečte na pánvi na Risso Longlife. Dužinu avokáda vyjměte velkou lžící ze slupky, nakrájejte na kostky a rozmačkejte vidličkou. Dobře promíchejte s kousky rajčat, cibulí, citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem. Spodní polovinu panini potřete avokádovým krémem a obložte krevetami. Přikryjte horní polovinou panini a ohřejte na kontaktním grilu nebo v horkovzdušné troubě.

Tip: Lze použít také hotový dip guacamole z avokáda.