Velikonoční vajíčka

Ingredience:

  • 300g margarínu GoldCupSaveur-těsto (01014)
  • 500g hladké mouky
  • 200g moučkového cukru
  • 100g mletých ořechů 
  • 300ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • lžička skořice, citrónová šťáva, džem na slepení, čokoládová poleva na zdobení 

Postup přípravy:

Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme v chladu asi 2hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme plát 2-3mm silný a vykrajujeme tvary vajíček, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vajíčka pečeme v předehřáté troubě do zlatova zhruba 10 minut při 200°C. Po vychladnutí spojujeme džemem a zdobíme čokoládou.

Tip: Z těsta je možno vytvářet nejen velikonoční, ale také vánoční slepované cukroví...