Velikonoční vajíčka
Ingredience:
- 300g margarínu GoldCupSaveur-těsto (01014)
- 500g hladké mouky
- 200g moučkového cukru
- 100g mletých ořechů
- 300ml vlažného mléka
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- lžička skořice, citrónová šťáva, džem na slepení, čokoládová poleva na zdobení
Postup přípravy:
Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme v chladu asi 2hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme plát 2-3mm
silný a vykrajujeme tvary vajíček, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vajíčka pečeme v předehřáté
troubě do zlatova zhruba 10 minut při 200°C. Po vychladnutí spojujeme džemem a zdobíme čokoládou.
Tip: Z těsta je možno vytvářet nejen velikonoční, ale také vánoční slepované cukroví...