Velikonoční beránek s banánem

Ingredience:

  • 200g margarínu GoldCupSaveur - těsto (01014)
  • 400g hladké mouky
  • 220g cukru krupice
  • 200g mléka
  • 160g vejce
  • 80g vanilkového cukru
  • 12g kypřícího prášku
  • 3 vyzrálé banány

Postup přípravy:

Všechny suroviny by měly mít stejnou teplotu, aby se tuk nesrazil. Změklý margarín utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přidáváme vejce. Poté přidáváme střídavě mléko a hladkou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme rozmačkaný banán a hmotu dávkujeme do předem vymazané a vysypané formy beránka. Pečeme při 160-170°C asi 40 minut. Vychladlého beránka vyklopíme z formy a dozdobíme dle vlastní fantazie...